راهنمای خرید سیستم، مناسب رندرینگ
قبل از خرید سیستم رندرینگ و دانستن قیمت کامپیوتر رندرینگ برای انجام کارهای طراحی و مهندسی و رندرینگ، باید درک درستی از نحوه درگیر کردن قطعات کامپیوتر گرافیکی توسط مدل سازی سه بعدی و رندرینگ داشته باشید. این تسکها به شکل کاملا متفاوتی این کار را انجام میدهند و اگر سخت افزار مناسبی برای این منظور نداشته باشید، حتی استفاده از بهترین نرم افزارهای این کار نیز نمیتوانند کمکی به شما بکنند.
برنامه هایی همچون ۳ds Max ، Maya ، Blender نیاز به سیستم مهندسی قدرتمند با میزان حافظه رم بالا دارند. مهمترین عامل در انتخاب و خرید کامپیوتر رندرینگ فهمیدن این مطلب است که آیا پردازش این برنامه CPU محور است و یا گرافیک محور! غالب طراحان عزیز از این مسئله اطلاعی ندارند و مثلا با خرید یک کارت گرافیک قدرتمند و حرفه ای بدون در نظر گرفتن نوع پردازش برنامه شاید به نتیجه مطلوب نرسند و برای کار با برنامه دچار مشکل جدی شوند. علاوه بر این طراحان پیش فعالیت خود نیاز به رندر گیری از پروژه های خود دارند. و این مسئله باز یک معضل جدی برای آنها می باشد. کارشناسان حرفه ای ما در این زمینه به صورت رایگان به شما مشاوره خواهند، تا براساس نوع نیاز و برنامه ای که با آن کار می کنید. بهترین پیشنهاد را به شما ارائه دهند.
رندر سه بعدی چیست؟
برای پردازش کارهای رندرینگ، شما به یک کامپیوتر بسیار قوی نیاز دارید تا پردازش کافی را بتواند روی دادهها انجام دهد. مدل سازی سه بعدی در چنین شرایطی به سرعت انجام خواهد گرفت، در غیر اینصورت، رندر زمان زیادی نیاز خواهد داشت.
رندرینگ در واقع داده را از مدل سازی سه بعدی دریافت کرده و آن را اصلاح میکند. برای خرید سیستم طراحی و مهندسی معمولا از یک سری نرم افزارهای پیشرفته ۳D Rendering برای پردازش استفاده میکنند. رندر سه بعدی بیشتر برای افزودن مشخصات و بهبود دقیق طراحی استفاده میشود.
مدل سازی سه بعدی چیست؟
مدل سازی در واقع سطح پایه هر کدام از تسکهای مدل سازی سه بعدی است. این تسکها عمدتا به ترسیم اشکال سه بعدی پرداخته و آنها را مدلهایی تبدیل میکنند که بتوان در نمایش گرافیکی یا نمایش یک شی از آنها استفاده کرد. چنین مواردی در معماری، کارهای رشته عمران، دکوراسیون منزل و بسیاری از صنایع دیگر برای نمونه برداری اولیه استفاده میشود.
انتخاب مادربرد
امروزه مادربردهای معمولی هم امکانات قابل قبولی دارند و دیگر نیاز نیست سراغ مادربردهای گران قیمت بروید. در عین حال باید مادربرد انتخابی حتماً از نظر درگاههای ارتباطی، شکافهای توسعه و حجم و سرعت حافظه رم قابل نصب با نیاز شما و دیگر قطعات سیستم هم خوانی داشته باشد.
توجه داشته باشید از یک جایی به بعد، دیگر هزینه کردن بر روی مادربرد نتیجه یا اثر ملموسی بر روی سرعت یا کارایی کامپیوتر شما ندارد و صرفاً برای قابلیتهای لوکس، طراحی شکیل، امکانات غیر ضروری یا با تفاوت ناچیز قیمت سیستم رندرینگ را پرداخت میکنید.
تناسب میان مادربرد با پردازنده، کارت گرافیک و حافظه رم را رعایت کنید. برای نمونه اگر یک پردازنده رده بالا یا قوی خریداری میکنید، نباید سراغ مادربردهای رده پایین با قابلیتهای محدود و مدار تغذیه ضعیف بروید. همچنین به فرکانس حافظه رم قابل پشتیبانی توسط مادربرد توجه کنید.
انتخاب پردازنده (CPU)
همانگونه که از اهمیت و نقش پردازنده در سرعت و کارایی سیستمهای کامپیوتر رندرینگ واقف هستیم. برای داشتن یک کامپیوتر خوب حتماً باید یک پردازنده مناسب انتخاب کنید که به خوبی از عهده نیاز شما بر آید. در عین حال نباید بی جهت هم هزینه کنید. برای نمونه یک پردازنده Core i9 برای کسی که کارش صرفاً اجرای بازیهای آنلاین یا کار با آفیس است.
فعلا توصیه میشود حداقل یک پردازنده 4 هستهای نسل جدید خریداری کنید. دقت داشته باشید پردازندههای بیش از دو نسل قدیمیتر، دیگر ارزش خرید ندارند و هیچ جوره نباید سراغ آنها بروید. برای نمونه نسل دوم یا سوم Ryzen و پردازندههای نسل نهمی اینتل دیگر به هیچ عنوان ارزش خرید دارند.
انتخاب حافظه رم
رم باید در کنار حجم مناسب، از سرعت و تأخیر مطلوب نیز برخوردار باشد. در حال حاضر حداقل به 8 گیگابایت حافظه رم 2666 مگاهرتزی نیاز دارید اما بهتر است 16 گیگابایت حافظه رم DDR4 و نسلهای جدیدتر خریداری کنید. دیگر خرید 4 گیگابایت حافظه رم یا نسل DDR3 توصیه نمیشود.
معمولاً کیتهای حافظه رم DDR4 با فرکانس 3000 یا 3200 مگاهرتز از عملکرد و قیمت مناسبی برخوردار هستند و کیتهای سریعتر قیمت بالا یا تایمینگ های نه چندان دلچسبی دارند. از همین رو 16 گیگابایت حافظه رم DDR4 دو کاناله با فرکانس 3000 یا 3200 مگاهرتز مطلوب است.
دقت داشته باشید سرعت حافظه رم در برخی استفاده ها چون گیمینگ چندان اثر ملموسی ندارد و در عوض حجم بالاتر بهتر است.
در مورد کیتهای حافظه رم جدیدتر DDR5 حتی سعی کنید یک کیت حافظه با تایمینگ مناسب خریداری کنید.
فراموش نکنید مادربردها معمولاً فقط از یک نسل حافظه رم (نظیر DDR4) پشتیبانی میکنند و شما نمیتوانید به دلخواه از میان DDR4 یا DDR5 انتخاب کنید و باید حتماً با مادربرد و پردازنده انطباق داشته باشد.
انتخاب کارت گرافیک
همانگونه که به اهمیت و نقش کارت گرافیک در سیستم رندرینگ برای اجرای نرم افزارهای طراحی و یا بازیهای گیمینگ واقف هستیم اما کارت گرافیک برای همه استفادهها لزوماً به یک اندازه مفید نیست. برای افرادی که به یک سیستم برای وب گردی یا کار با آفیس نیاز دارند همان گرافیک داخلی پردازنده پاسخگو است و به هزینه اضافی برای خرید کارت گرافیک مجزا نیاز نیست.
و از طرفی خرید یک کارت گرافیک میان رده برای افرادی که با ادیت عکس یا ویدئو سر و کار دارند میتواند سودمند باشد و از شتاب بخشی گرافیکی برخوردار شوند. همچنین یک کارت گرافیک ارزان چون GeForce GT 1030 برای مالتی مدیا و وب گردی میتواند مفید باشد.
انتخاب کولر پردازنده (خنک کننده)
پردازندههای معمولی تا میان رده چون پنتیوم و Core i3 معمولاً همان کولر داخل باکس پردازنده به خوبی پاسخگو است و به کولر مجزا نیاز ندارید. اما برای پردازندههای نسل 10 به بالا استفاده از کولر پیشنهاد میگردد.
توجه داشته باشید کولر انتخابی باید با گرما و مصرف پردازنده شما تناسب داشته باشد. برای نمونه یک پردازنده Core i9 به کولر قویتری نسبت به یک پردازنده Core i5 نیاز دارد. اینجاست که میتوانید به توان طراحی گرمایی یا TDP پردازنده و چک کردن آن با توانایی کولر در دفع گرما رجوع کنید.
انتخاب اس اس دی (SSD)
اس اس دی تقریباً برای تمامی سیستمهای امروزی ضروری است و به عملکرد روانتر و بهتر سیستم در هر استفادهای کمک میکند. بسته به استفادهتان شما میتوانید حداقل یک اس اس دی 120 گیگابایتی SATA برای نصب سیستم عامل، درایورها و برنامهها خریداری کنید اما 250 گیگابایت مقرون به صرفه تراست.
برای استفادههای دیگر چون کار با فتوشاپ، ویرایش ویدئو، برنامه نویسی، کار با برنامههای طراحی و اتوکد و نظیر آنها، خرید یک اس اس دی PCIe NVMe پرسرعت قویاً توصیه میشود و از عملکرد بهتر و روانتر با تأخیر کمتر برخوردار میشود.
همچنین اگر پروژههای شما حجیم است، حتماً یک درایو اس اس دی با ظرفیت مناسب برای آن در نظر بگیرید تا از روی SSD بارگذاری و ذخیره شود. حتی SSD در کار با ویدئو هم بسیار سودمند است و نباید به سیستم بدون SSD فکر کنید.
قویاً توصیه میشود از خرید SSD های متفرقه خودداری کنید و فقط سراغ برندهای معتبر و باسابقه جهانی بروید.
انتخاب کیس
قاب کیس خوب باید در کنار پشتیبانی از نصب قطعات مورد نیاز شما، از کیفیت و تهویه مناسب نیز برخوردار باشد. دقت داشته باشید حتماً کیس دارای فضای کافی برای نصب مادربرد، کارت گرافیک، پاور و درایوهای ذخیره سازی مورد نیاز شما باشد.
شما میتوانید با رجوع به مشخصات کیس، طول کارت گرافیک قابل نصب، تعداد جایگاهها، تعداد فنها، سازگاری با نصب کولر و رادیاتور کولر، تعداد جایگاههای فن، سازگاری با مادربرد (نظیر ATX و EATX) و طول پاور قابل نصب را بررسی کنید.
شما میتوانید نیازهای خود را در انتخاب کیس لحاظ کنید که میتواند شامل درگاههای پنل جلویی، تعداد فنها و پشتیبانی از رادیاتور، داشتن نورپردازی و نظیر آنها باشد.
انتخاب پاور (منبع تغذیه)
هرگز سراغ پاورهای با برندهای متفرقه یا به سفارش بازرگان های داخلی نروید و حتماً پاور کامپیوتر خود را از یک برند معتبر جهانی خریداری کنید. در ایران برند داخلی گرین (GREEN) هم معتبر میباشد.
چند وات بودن پاور کاملاً با قطعات انتخابی شما ارتباط مستقیم دارد و نمیتوانید از یک پاور ضعیفتر از مصرف سیستم تان استفاده کنید.
توصیه میشود حداقل یک پاور 450 واتی با گواهی 80Plus Bronze خریداری کنید. برای سیستمهای با مصرف بیش از 500 وات هم پاورهای 80Plus Gold توصیه میشود. در صورتی که سیستم شما قطعات رده بالا و گران قیمتی دارد، پاورهای 80Plus Platinum به واسطه طراحی پیشرفتهتر و قطعات مرغوب میتوانند ایده خوبی باشند.