سه اولویتی که استاندار سمنان برای مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیینکرد


در مراسمی سید رسول موسوینژادیان به عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان معرفی شد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،در این مراسم ضمن قدردانی از فرشید فلاح مدیرکل قبلی، سید رسول موسوی نژادیان حکم خود را از مشاور عالی وزیر و مدیرکل حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد.
مشاور عالی وزیر و مدیرکل حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: تحجر(تنگنظری در اندیشه) و التقاط(گزینش خودسرانه عقاید) ۲ آفت در مسیر رسیدن به اهداف گفتمان اسلامی است و باید با هوشیاری و بصیرت مراقب بود.
محمدمهدی احمدی تصریح کرد: شاخصهای گفتمان انقلاب اسلامی نباید در قالب تفکر شخصی و سلیقهای گفته شود بلکه باید بر مبنای شاخصهای مطرح شده در گفتمان امام راحل و رهبر معظم انقلاب مطرح باشد.
وی تاکید کرد : برنامه ریزی شده مشاهیر هر استان در قالب همایش ها و آیین های خاص به نسل جوان معرفی شود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مبانی نظری فرهنگ در نظام جمهوری اسلامی گفتمان امام و رهبری است، گفت: این گفتمان ما را به تمدن نوین اسلامی سوق میدهد.
احمدی، بیان کرد: نظام فرهنگی ایران مجموعه منسجمی است که انسان را راهنمایی میکند که فرهنگ اصلی ایران و اسلامی خود برسد.
وی با بیان اینکه این نظام فرهنگی ایران اما الزاماتی دارد که اگر آن الزامات رعایت شود نظام فرهنگی به نحو احسن تحقق پیدا میکند، افزود: یکی از الزامات نظام فرهنگی کشورمان مبانی نظری است.
مشاور وزیر ارشاد اسلامی ادامه داد: دومین الزام نظام فرهنگی کشورمان داشتن چشم انداز است و سومین استراتژی و اهداف را شامل میشود و اگر بر این اساس توسعه فرهنگی کشورمان حرکت کند، به جای مطلوبی خواهیم رسید و میزان آسیب نسل جوان هم کاهش مییابد.
احمدی درباره مبانی نظری فرهنگ اسلامی ایران توضیح داد: هر فرهنگی نیازمند تئوری و مبانی نظری است که بر اساس آن اهداف خودش را تعریف کند. مبانی نظری فرهنگ در نظام جمهوری اسلامی گفتمان امام و رهبری است. وقتی که مبانی نظام فرهنگی ایران گفتمان امام و رهبر معظم انقلاب اسلامی باشد طبیعتاً مسیری که انتخاب میشود مسیری است که ما را به تمدن نوین اسلامی خواهد رساند آن هم تمدنی که ریشه در صدر اسلام دارد اما مقتضیات جدید را هم شامل میشود
وی با بیان اینکه وقتی مبانی نظری و گفتمانهای امامین انقلاب اسلامی را بدانیم ضرورت شناخت گفتمان برای ما اهمیت پیدا میکند، بیان داشت: عبارتی امام (ره) همیشه به کار میبردند که «اسلام ناب محمدی (ص)» نام دارد و اسلام ناب به معنای اسلام خالص است که هیچ گفتمان غلطی به آن ورود نداشته باشد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم با بیان اینکه دو آفت است که اگر ورود کند اسلام از ناب بودن میافتد این دو آفت یکی تحجر و دیگری التقاط است، تاکید کرد: باید از هر دوی این موضوعات دوری کرد.
احمدی با بیان اینکه تحجر کوچه تنگی از اسلام را نشان میدهد که نفس افراد گرفته میشود و هر هلالی را حرام میسازد، تاکید کرد: التقاط هر حرامی را حلال میکند و هیچ سقف و خط قرمزی هم برای احکام دینی قائل نیست.
توسعه فرهنگی نیازمند همافزایی حول ظرفیتها است
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد هم در این مراسم گفت: توسعه فرهنگی نیازمند هم افزایی حول ظرفیتهای هر استان است و در این مسیر مدیران ارشاد نقش حیاتی دارند.
سید سعید سرابی بیان کرد: هم افزایی و همدلی در کنار شناخت کامل و جامع از جریانات ماحصل کارآمد مدیری که برآمده از اندیشههای فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی است
وی با بیان اینکه مدیران کل ارشاد اسلامی در سراسر کشور نقش سازندهای در بستر فرهنگ سازی ایران اسلامی دارند، افزود: مدیران ارشاد اسلامی با درک مسائل استانها میتواند ظرفیت افزایی را در راستای شعار امروز دولت چهاردهم که همانا وفاق و همدلی است، صورت دهد و این به تعاملات درون استانها در راستای ارتقای فرهنگی کمک شایانی میکند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت ارشاد اسلامی همچنین بیان کرد: بهره گیری از ظرفیتهای فرهنگی و هنری برای هم افزایی در استانهای کشورمان یکی از رسالتهای مدیران کل ارشاد اسلامی است و میتواند زمینههای توسعه را در عرصه فرهنگ را در هر استان کشور مهیا کند و این اتفاقی است که امروز شاهد آن هستیم که در استانهایی مانند سمنان رقم خورده و ماحصل نوع نگاه مدیریتی توسعه فرهنگی و هم افزا بوده است.
سرابی ادامه داد: سه سال بسیار سخت در سال اخیر به لحاظ مدیریت در استان سمنان مانند دیگر نقاط کشورمان وجود داشت اما همدلی و هم افزایی در کنار به کارگیری از ظرفیتهای فرهنگی و هنری سبب شد تا مجموعه ارشاد اسلامی استان سمنان بتواند عملکرد خوبی را داشته باشد و ما نیز در وزارت خانه همین نوع نگاه شامل هم افزایی و نگاههای همدلانه را از همه مدیران کل مطالبه داریم
وی با بیان اینکه توسعه فرهنگی نیازمند هم افزایی حول ظرفیتهای استانها است و وقتی میتوانیم به این توسعه دست یابیم که بتوانیم ظرفیتهای هر استان را به هم گره بزنیم، ابراز کرد: استان سمنان در این زمینه شاهد اتفاقات خوبی در سالهای اخیر بوده که حای قدردانی دارد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت ارشاد اسلامی با بیان اینکه ارتباطات بسیار خوب با اهالی فرهنگ و هنر انتظار دیگری است که از مدیران کل ارشاد اسلامی در سراسر کشورمان مطرح است، تاکید کرد: بهره گیری از ظرفیتهای فرهنگی و هنری و شناخت هنرمندان و تأثیر گذاران در عرصههای فرهنگی از دیگر مطالباتی است که از مدیران ارشاد اسلامی در سراسر کشورمان مطالبه میشود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان نیز در این مراسم گفت: کمال و رشد فرهنگی در گرو توجه به آموزههای دینی است.
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی افزود: دشمنان با تهاجم فرهنگی رسیدن به اهداف شومشان را دنبال میکنند و در این مسیر توجه به جهاد تبیین و اقناع افکار عمومی با انجام کارهای فرهنگی ضروری است.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان خواستار هوشیاری در برابر توطئههای دشمنان در ابعاد مختلف به خصوص فرهنگی شد و گفت: «تهاجم فرهنگی» ابزار استیلای غرب بر فرهنگ اسلامی است.
مطیعی ضمن قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در زمینه اشاعه فرهنگ عمومی در استان بیان کرد: یکی از اقدامات خوبی که در دوران سه الی چهار سال اخیر ارشاد اسلامی استان سمنان صورت گرفته، شناساندن مفاخر استان سمنان مانند آیت الله العظمی شاهرودی، آیت الله نصیری و … است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر شاهد هستیم که کتابهای علما و مفاخر استان سمنان منتشر و بزرگداشتهایی برای آنها برگزار میشود که اقدامی در خور و شایسته است، افزود: نکوداشت آیت الله شاهچراغی، آیت الله اختری و.. از دیگر اقدامات خوبی بود که در استان سمنان طی سالهای اخیر انجام شده است.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان خواستار تداوم برنامههایی از این دست با موضوع معارفی فضلا و علمای استان به خصوص با هدف الگوی سازی برای نسل جوان در دوره جدید مدیریتی اداره کل ارشاد اسلامی استان سمنان شد.
مطیعی در ادامه با بیان اینکه اداره کل ارشاد اسلامی به واسطه گستردگی زمینههای کاری، یکی از ادارات کل مهم محسوب میشود، گفت: کار در حوزه فرهنگ سهل و ممتنع است که با اقشار و افراد مختلف و دیدگاههای فراوان سر و کار دارد و نیاز است که با هم افزایی از ظرفیتهای فرهنگی بهره گیری شود.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم فر هنگمان به رشد و کمال خودش برسد نباید آموزههای وحدانی را فراموش کنیم. بیان کرد: بنیان رشد و توسعه فرهنگی در جامعهمان مبنا قرار دادن آموزههای وحدانی است.امام جمعه سمنان افزود: با توجه به تهاجم فرهنگی غرب شامل حقوق بشر، حقوق زنان و … و واژگانی از این دست که غرب خودش را پشت آنها پنهان کرده و صراحتاً مشخص است که به دنبال منافع میگردد، کار در عرصههای فرهنگی بسیار خطیر خواهد بود.
مطیعی با بیان اینکه مبنای اصلی غرب همواره قدرت طلبی و استیلا بوده است، ابراز داشت: آشکارا غرب به دنبال استیلای فرهنگی است و آن را با ابزار رسانه و تهاجم فرهنگی پیش میگیرد لذا کار در ارشاد اسلامی بسیار دشوار و البته خطیر محسوب میشود و باید هوشیار بود.
سه اولویتی که استاندار سمنان برای مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیینکرد
استاندار سمنان هم گفت: تشکیل شورای اطلاعرسانی تا پایان فروردین ۱۴۰۴ با حضور طیفهای مختلف با توجه به شعار وفاق و همدلی دولت چهاردهم، برگزاری شورای فرهنگ عمومی، و توجه به آموزش و ساماندهی خبرنگاران، مورد توجه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان باشد.
محمدجواد کولیوند افزود: تمام تلاشها برای پیشرفت این استان باید بر مدار وفاق و همدلی باشد.
استاندار سمنان ادامه داد: مدیران ظرفیت انتقادپذیری خود را بالا ببرند.
وی اضافه کرد: داشتن وحدت رویه در پیشرفت و توسعه جامعه موثر است و انتظار میرود این موضوع مورد توجه ویژه باشد.
استاندار سمنان گفت: بخشهای مختلف با همراهی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای پیشبرد اهداف همراهی کنند.
وی اظهار کرد: همگرایی، وحدت و همراهی دستگاههای اجرایی، نظارتی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در این استان مثالزدنی است.
استاندار سمنان گفت: ۵۵ درصد کاهش فوتی تصادفات طی نوروز ۱۴۰۴ در استان دستاوردی ارزشمند و نشان از اثرگذاری تلاشها و اثرگذاری پویش «نه به تصادفات» است.
در این آیین، سیدرسول موسوی نژادیان به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان معرفی و از تلاشهای چهارساله فرشید فلاح لالهزاری تقدیر شد.
سمنان از دیرباز یکی از ایالتهای چهاردهگانه تقسیمات اوستایی در دوران باستان بوده است. در دوره حاکمیت مادها و هخامنشیان نیز «کومیسنه» نام داشته و پس از اسلام سرزمین تاریخی «قومس» نامیده میشده است. این پیشینه تاریخی نشان از دیرینگی و قدمت مردم و شکوه تمدن و فرهنگ در این سرزمین است.