رپورتاژ

چطور یک سرمایه گذاری موفق داشته باشیم؟

سرمایه‌گذاری چیست؟ آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که روش‌های مختلف سرمایه‌گذاری را یاد بگیرید؟ سرمایه‌گذاری در کدام بازار نسبت به سایر بازارها سودمندتر است؟ چطور روش‌های جدید سرمایه‌ گذاری را یاد بگیرم؟ با چند درصد سرمایه‌ام سرمایه‌گذاری‌های پرریسک انجام دهم؟

این‌ها همه سوالاتی هستند که با ام اچ اس MHS  بررسی می‌کنیم.
همه ما سرمایه‌گذاری را یک روش سودمند برای رسیدن به ثروت می‌دانیم. این روزها که شبکه‌های اجتماعی رشد کرده‌اند و ارتباطات و دسترسی به اطلاعات راحت‌تر شده است، همه به نوعی به دنبال راهی برای سرمایه‌گذاری هستند. اما صبر کنید! واقعاً سرمایه‌گذاری کردن و پیدا کردن بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری و رسیدن به ثروت به همین سادگی‌هاست؟
چه کسی می‌تواند این مسیر را به ما نشان دهد و در پیمودن جاده ثروت ما را راهنمایی کند؟
سرمایه‌گذاری هم مانند همه علوم دنیا نیازمند تلاش و تمرین است. شما هرگز یک شبه و یا با گرفتن راهکار از دوستان ثروتمندتان نمی‌توانید به سرعت مسیر رسیدن به ثروت را بپیمایید.
تبدیل شدن به یک سرمایه‌گذار موفق یک مسیر جذاب و در عین حال پرماجراست که شما برای رسیدن به مقصد نیازمند یک راهنمای کاربلد و حرفه‌ای هستید.

واقعیت جالب درباره علی و حسن

علی کارمند یک شرکت کامپیوتری است و درآمد خوبی هم دارد. او از کودکی از پدر و مادر خود آموخته است که برای پیمودن مسیر ثروت باید بخشی از دارایی خود را پس‌انداز کند. علی هم ماهیانه بعد از آنکه حقوق خود را دریافت کرد حدود ۵۰ درصد آن را برای روزهای مبادا نگه می‌دارد و پس‌انداز می‌کند.
اما حسن چطور؟
حسن شغل آزاد دارد و میزان درآمدش مثل علی، یک درآمد خوب است. حسن در دوران نوجوانی در مغازه یکی از قدیمی‌های بازار مشغول به کار شد. ماه اول وقتی دستمزد خودش را از مرد بازاری می‌گرفت، او به حسن یک نصیحت مهم کرد.
پیرمرد گفت: «تو باید هر ماه نصف پولت را پس‌انداز کنی و فکر کنی که نداری‌اش و یک دهم پولت را به نیازمندان کمک کنی و با بقیه درآمدت زندگی کنی.»
الان حدود ده سال از کار کردن علی و حسن می‌گذرد و در طی این سال‌ها با اینکه هر دو آنها درآمد یکسان دارند، اما به یک اندازه ثروت ندارند.
سوال اینجاست که چرا حسن ثروتمندتر از علی است؟

مسیر علی و حسن چه تفاوت‌هایی داشت؟

حسن بعد از مدتی که پس‌انداز کردن را ادامه داد، تصمیم گرفت با افراد ثروتمند در بازار مشورت کند و از آنها بپرسد چطور می‌تواند مسیر ثروت را طی کند. آنها هر کدام راه‌هایی به او برای پس‌انداز می‌گفتند و بعد از مدتی حسن از آنها یاد گرفت چطور پول‌های خود را در جاهای مختلف سرمایه‌گذاری کند. هر بار بخش کمی از پول خود را سرمایه‌گذاری پرریسک می‌کرد و بخش زیادی را در فضاهای کم‌ریسک و با ریسک متوسط سرمایه‌گذاری کرد و بعد از مدتی همین سرمایه‌گذاری‌ها ثروت خوبی را برای حسن به ارمغان آورد.
بیایید درس‌هایی که حسن از سرمایه‌گذاری یاد گرفت را با هم مرور کنیم. مسیر برای همه ما یکسان است. مسیر را بشناسیم.

مشاوره مدیریت دارایی و ثروت

اهداف‌تان را تعیین کنید

قبل از آنکه سرمایه‌گذاری را شروع کنید، اهداف مالی خودتان را مشخص کنید. شما چرا سرمایه‌گذاری می‌کنید و چه برنامه‌های مالی مهمی دارید؟ شما تا پایان سال چه میزان سرمایه‌ای خواهید داشت؟
اهداف‌تان را شفاف و روشن بنویسید.

شما کم‌ریسک هستید یا پرریسک؟

قبل از اینکه به سراغ سرمایه‌گذاری بروید، به دنبال این باشید که شناخت دقیقی از میزان ریسک‌پذیری خودتان داشته باشید.
اینکه شما در کل به زندگی پرریسک علاقه‌مندید یا نه؟
علاوه بر اینکه شخصیت شما در این سرمایه‌گذاری‌ها مهم است، شما باید پتانسیل ریسک خود را هم مشخص کنید. پتانسیل ریسک به این معناست که شما باید بدانید با توجه به شرایط مالی و خانوادگی خودتان، تا چه اندازه حق ریسک کردن دارید؟
مثلاً وقتی شما فرزند دارید و یا یک خانواده آسیب‌پذیر دارید، میزان ریسک کمتری را باید در سرمایه‌گذاری خودتان لحاظ کنید.

بدون شناخت در هیچ بازاری سرمایه‌گذاری نکنید

قبل از آنکه سرمایه‌گذاری را شروع کنید، شما باید اطلاعات دقیقی از بازاری که قرار است بر روی آن سرمایه‌گذاری کنید، داشته باشید. هرگز به هیچ کس در زمینه سرمایه‌گذاری اعتماد نکنید. قبل از اعتماد، تمام پیچ و خم‌های مسیر را بروید و بدانید که وارد چه فضایی می‌شوید. سرمایه‌گذاری همیشه ریسک‌هایی دارد. همیشه بدترین حالت‌ها را بپرسید. اگر قرار است وارد بازار رمز ارزها شوید، بدون شناخت از این بازار و به خاطر دنبال کردن حرف‌های رنگارنگ اطرافیان و اینفلوئنسرهای اینستاگرام وارد نشوید.

اصل تنوع در سرمایه‌گذاری

احتمالاً این جمله زیاد به گوشتان خورده باشد:
«همه تخم‌مرغ‌هایتان را در یک سبد نچینید.»
مفهوم این جمله و عمل به آن یکی از ارکان مهم علم سرمایه‌گذاری است. چند دقیقه به آن فکر کنید. این جمله به آن معناست که همه دارایی‌های خود را در یک زمینه خاص سرمایه‌گذاری نکنید. تنوع داشته باشید.
سرمایه‌گذاری شما باید یک سبد متنوع از دارایی‌های مختلف باشد.
مردم در ایران تمایل دارند بیشتر در زمینه ملک و طلا سرمایه‌گذاری کنند و این سرمایه‌گذاری‌ها را بهتر از سایر روش‌ها می‌شناسند. سرمایه‌گذاری‌های شما باید ریسک هم را پوشش دهند. مثلاً شما قصد دارید در یک سرمایه‌گذاری پرریسک مثل خرید سهام یک استارتاپ شروع به فعالیت کنید. شما نباید همه دارایی خود را در این سرمایه‌گذاری بگذارید.

همچنین برعکس این داستان هم صحت دارد. بسیاری از مردم چون شناخت دقیقی از بازارهای مختلف ندارند، معمولاً در نهایت بازار طلا را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند. بازاری که کم‌ریسک و مطمئن است. این روش سرمایه‌گذاری روش درستی است، اما هرگز شما را واقعاً ثروتمند نمی‌کند. شما با شناخت بازارهای مختلف باید بخشی از دارایی خودتان را در سرمایه‌گذاری‌های پرریسک‌تر وارد کنید. سرمایه‌گذاری‌های پرریسک‌تر همان گلوگاه‌هایی هستند که ثروت شما را تا چند برابر افزایش می‌دهند. برای اینکه بدانید دقیقاً چه میزان از دارایی خود را باید در سرمایه‌گذاری‌های پرریسک وارد کنید، می‌توانید از مدیران دارایی و ثروت کمک بگیرید.

سرمایه‌گذاری بلندمدت داشته باشم یا کوتاه‌مدت؟

یکی از عوامل تاثیرگذار بر سرمایه‌گذاری‌های شما مدت سرمایه‌گذاری شماست. برخی از سرمایه‌گذاری‌ها بلندمدت‌تر هستند و برخی کوتاه‌مدت‌تر. این را به یاد داشته باشید که معمولاً سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت ریسک کمتری دارند. سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت معمولاً تحت تاثیر هیجانات شخصی و هیجانات بازار هستند و پرریسک به حساب می‌آیند.
این روزها بسیاری از افراد سودجو فعالیت‌هایی مثل ترید کردن‌های کوتاه‌مدت را در گروه سرمایه‌گذاری قرار می‌دهند که مطلب اصلاً صحیح نیست. اگر دوست دارید تفاوت سرمایه‌گذاری و ترید را بدانید و گول این افراد را نخورید، می‌توانید در لینک زیر درباره آن بخوانید.

مشاوره مدیریت دارایی و ثروت MHSinvest

زمان مناسب برای سرمایه‌گذاری را پیدا کنید

یکی از فاکتورهای مهم در سرمایه‌گذاری، انتخاب زمان صحیح آن است. برخی از افراد زمانی سرمایه‌گذاری در یک بازار را آغاز می‌کنند که دیگر پتانسیل بازار اشباع شده است و عملاً سرمایه‌گذاری در آن رونق ندارد.
مثلاً سال‌ها پیش چیتگر در منطقه ۲۲ تهران یکی از مناطق بسیار مناسب برای سرمایه‌گذاری ملک به حساب می‌آمد. آن روزها صحبت‌هایی از رونق در آن منطقه زمزمه می‌شد و هنوز هم قیمت‌ها بسیار پایین بود و تقاضا برای خرید زمین و ملک زیاد نبود. در آن زمان عده بسیار زیادی سرمایه‌گذاری بر روی ملک و زمین‌های چیتگر را آغاز کردند. چند سال بعد با احداث دریاچه چیتگر و رشد ساختمان‌ها و برج‌ها، قیمت ملک در این منطقه چندین برابر بیشتر از سایر مناطق رشد کرد و همه کسانی که در این بازار سرمایه‌گذاری کرده بودند، سودهای هنگفتی را از این راه به دست آوردند. افراد عادی که علم چندانی نداشتند، با مشاهده رشد در چیتگر، بعد از آنکه رشد بی‌سابقه‌اش را پشت سر گذاشته بود، اقدام به سرمایه‌گذاری کردند. در صورتی که حالا دیگر زمان مناسبی برای سرمایه‌گذاری نبود.
ما باید سرمایه‌گذاری درست را در مکان و زمان درست انجام دهیم؛ در غیر این صورت ممکن است نتایج معکوس به همراه داشته باشد.

بستر مناسب سرمایه‌گذاری

شما باید در یک اقتصاد سالم و پویا سرمایه‌گذاری کنید. قبل از آنکه سرمایه‌گذاری را شروع کنید، عوامل اقتصادی را در نظر بگیرید. اینکه نرخ تورم چقدر است یا مالیات سرمایه گذاری چقدر است؟ برنامه‌های بلندمدت آن کشور به چه سمتی می‌روند؟ مثلاً سرمایه‌گذاری در بورس شاید یکی از راه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری به حساب بیاید، اما سرمایه‌گذاری در بورس ایران که در یک بستر اقتصادی نامناسب و ناسالم است، نمی‌تواند گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری به حساب بیاید.

مسیر سرمایه‌گذاری‌ ها در ایران

سرمایه‌گذاری در طلا

سرمایه‌گذاری در ارز های دلار، یورو و …

سرمایه‌گذاری در ملک و زمین

سرمایه‌گذاری بر روی استارتاپ‌ها

سرمایه گذاری در بازار سهام

بازار سرمایه گذاری همان بخشی از علم مالی است که شما را به معنای واقعی ثروتمند می کند. برای شروع سرمایه گذاری ابتدا اهدافتان را مشخص کنید و سپس بر اساس اهداف مالی و دارایی هایتان سرمایه گذاری مناسب را انتخاب کنید و قبل از شروع هر نوع سرمایه گذاری بازار سرمایه گذاری را بشناسید و مطمئن شوید که در زمان مناسبی سرمایه گذاری می کنید. میزان ریسک سرمایه گذاری در بدترین شرایط را در نظر بگیرید و شروع به سرمایه گذاری کنید.

اگر نیاز به مشاوره دارید می توانید از طریق لینک زیر به ما پیام دهید و با مدیران دارایی و ثروت ما مشورت کنید. ما در کنار شماییم تا بهترین تصمیم های مالی را بگیرید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا