چگونه قارچ را فریز کنیم
چگونه قارچ را فریز کنیم؟ در پاسخ به این سوال که چگونه قارچ را فریز کنیم باید گفت که روشهایی زیادی برای فریز کردن قارچ وجود دارد. فریز کردن قارچ این امکان را برای شما فراهم میسازد تا قارچهای خودتان را به مدت زمان بیشتری نگهداری کرده و از فاسد شدن آنها نیز جلوگیری کنید. قارچها از جمله اقلام غذایی هستند که نگهداری کردن از آنها اندکی دشوار است؛ به طوری که اگر به مدت چند روز در یخچال نگهداری شوند، تغییر رنگ داده و کیفیت خود را نیز از دست میدهند.
این نکته نیز شایان ذکر است که بدانید امروزه برند های متنوعی از یخچال و فریزر وجود دارد اما در برخی از برند ها سیستم تنظیم درجه دما و گردش هوای مناسب وجود دارد که با کمک این سیستم می توان دمای یخچال را کنترل کرد از طرف دیگر وجود درب های شیشه در برخی از برند های یخچال مانند یخچال ایستاده کینو این کمک را می کند که داخل یخچال دیده شود و در صورت خراب شدن تعدادی از قارچی آنها را سریع خارج کنیم.
تا بقیه محصولات از خطر فساد در امان بمانند.و چون این یخچال ها قابلیتهای کنترل دما و چرخش هوای مناسب را دارد، شما می توانید به مدت طولانی قارچهای خود را درون آن قرار دهید؛ بدون اینکه فاسد شود و یا کیفیت آن از بین برود.
روشهای فریز کردن قارچ
شاید سوال غالب افراد این باشد که چگونه قارچ را فریز کنیم و یا روشهای فریز کردن قارچ چگونه است؟ برای فریز کردن قارچ راههای متعددی وجود دارد که ما اصلیترین و کاربردیترین روشها را به شما ارائه میدهیم:
روش فریز کردن | مراحل کلیدی | نکات مهم |
فریز کردن معمولی | شستن و خشک کردن کامل قارچها، قرار دادن در پاکت کاغذی | مناسب برای مواقعی که زمان کافی برای روشهای دیگر نیست، 15 دقیقه قبل از مصرف از فریزر خارج شود. |
بلانچ کردن | جوشاندن قارچها در آب جوش (5 دقیقه)، سپس قرار دادن در آب یخ (2 دقیقه)، خشک کردن و فریز کردن | اضافه کردن نمک و آبلیمو به آب جوش، حفظ بافت و رنگ قارچ، ماندگاری طولانی مدت. |
بخارپز کردن | شستن، خشک کردن، قرار دادن در آب سرد و آبلیمو، بخارپز کردن (3-5 دقیقه)، خنک کردن در آب سرد، خشک کردن و فریز کردن | حفظ عطر و طعم قارچ، جلوگیری از تغییر رنگ، مناسب برای حفظ کیفیت قارچ. |
تفت دادن | شستن، خشک کردن، تفت دادن با روغن یا کره (3-5 دقیقه)، خنک کردن، گرفتن روغن اضافی، فریز کردن | حتماً روغن اضافی گرفته شود، ماندگاری کمتر نسبت به روشهای دیگر، طعم مطلوب پس از فریز کردن. |
فریز کردن قارچ به صورت معمولی
گاهی اوقات پیش میآید که شما مقدار زیادی قارچ در خانه دارید ولی زمانی را برای فریز کردن اصولی آنها ندارید. بنابراین شما میتوانید قارچها را به صورت معمولی فریز کنید؛ برای این روش فریز کردن نکاتی وجود دارد که در سایت taste.com.au به آن پرداخته شده است:
Mushrooms have a high water content which means that raw mushies will not defrost well – they will get slimy and soggy. To freeze mushrooms, it’s best to cook them first. Scrub them gently (do not wash) and then slice. Heat a little bit of oil or butter in a frying pan and gently fry the mushrooms until they are soft. Allow them to cool, then place into an airtight container or freezer bag with a label. Store mushrooms in your freezer for up to three months.
قارچ ها دارای محتوای آب بالایی هستند که به این معنی است که قارچ های خام به خوبی یخ نمی زنند – لزج و خیس می شوند. برای منجمد کردن قارچ، بهتر است ابتدا آنها را بپزید. آنها را به آرامی مالش دهید (نشویید) و سپس برش دهید. در ماهیتابه کمی روغن یا کره داغ کنید و قارچ ها را به آرامی تفت دهید تا نرم شوند. اجازه دهید سرد شوند، سپس در ظرف دربسته یا کیسه فریزر با برچسب قرار دهید. قارچ ها را تا سه ماه در فریزر خود نگهداری کنید.
در اخر بهتر است به این نکته توجه کنیم که برای استفاده از این قارچها بهتر است ۱۵ دقیقه قبل از مصرف از فریزر خارج کنید.
بلانچ کردن قارچ
بلانچ کردن یکی دیگر از روشهای ماندگاری قارچ در فریزر است. برای بلانچ کردن ابتدا درون یک قابلمه در سایز متوسط آب ریخته و بر روی شعله قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس قارچها را شسته و آنها را اسلایس کنید. در مرحله بعد قارچها را داخل ظرفی که آب در حال جوش است ریخته؛ کمی نمک و آبلیمو به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت زمان ۵ دقیقه در این آب بماند و بعد از آن قارچها را آبکش کنید.
بعد از اینکه قارچها را آبکش کردید آن را به مدت زمان دو دقیقه در ظرفی که پر از آب و تکههای یخ است قرار دهید و در آخر بعد از رفتن آب قارچها آنها را درون نایلونهای زیپکیپ ریخته و درون فریزر خود قرار دهید تا بتوانید در طولانی مدت از آن استفاده کنید.
بخارپز کردن قارچ
بخارپز کردن قارچ به منظور حفظ عطر و طعم آن بسیار عالی است. برای این روش ابتدا قارچها را شسته و خشک کرده و به اندازه دلخواه ریز کنید. این نکته نیز یادآوری شود که به هیچ عنوان از قارچهایی که تغییر رنگ داده و یا بر روی آن لکههایی وجود دارد، برای این امر استفاده نکنید. حذف کردن لکهها از روی قارچها قبل از بخارپز شدن امری ضروری محسوب میشود.
درون یک ظرف آب سرد ریخته و پس از اضافه کردن آبلیمو، قارچها را نیز به آن اضافه کنید. آبلیمو از تیره شدن رنگ قارچها در زمان بخارپز شدن جلوگیری میکند. بعد از چند دقیقه قارچها را آبکش کنید تا به صورت کامل خشک شوند. بعد از انجام این مراحل به مدت زمان ۳ تا ۵ دقیقه قارچها را در بخار پز بگذارید تا کامل پخته شوند.
قارچهای بخارپز شده را در یک ظرف که با آب سرد پر شده است قرار دهید تا خنک شود. سپس آنها را آبکشی کرده و کنار بگذارید تا آب آن خشک شود و بعد از خشک شدن آنها را داخل ظرف دربدار ریخته و در فریزر بگذارید.
تفت دادن قارچ
قارچها را به خوبی شسته و درون آبکش قرار دهید تا کاملا خشک شوند. داخل یک تابه مقداری روغن و یا کره بریزید تا گرم شود. قارچهای ریز شده را به همراه چند قطره آبلیمو داخل روغن ریخته و اجازه دهید تا به مدت زمان ۳ الی ۵ دقیقه تفت بخورد. در آخر نیز شعله را خاموش کرده تا قارچها اندکی سرد شوند.
بعد از اینکه سرد شدند آنها را بر روی دستمال قرار دهید تا روغنشان گرفته شود. سپس آنها را در ظرفهای درب دار مناسب ریخته و در فریزر قرار دهید.این نکته نیز ذکر شود که در این روش حتما باید روغن قارچها گرفته شود؛ چرا که در غیر این صورت زود فاسد میشوند.
اکنون که متوجه شدید چگونه قارچ را فریز کنیم میتوانید از هر کدام از روشهایی که در بالا ذکر شد استفاده کنید؛ تا مدت زمان بیشتری قارچها را در فریز نگهداری نموده و مورد استفاده قرار دهید