شیرینی بهشتی را در منزل تهیه کنید
گاهی برای همه ما پیش میاد که هوس خوردن شیرینی میکنیم و فکر میکنیم که پخت شیرینی کاری سختی است. اما ما دستور تهیه یک شیرینی خانگی را در منزل برای شما شرح میدهیم تا در صورت دلخواه آن را در منزل تهیه کنید.
طرز پخت شیرینی بهشتی
- پودر شکر: 1 پیمانه
- آرد:250 گرم
- روغن قنادی:2 قاشث غذا خوری
- پودر کاکائو:2 ق غذا خوری
- دانه سیاه و یا کنجد:برای تزیین شیرینی
- پودر هل:1 قاشق چای خوری
- ترافل: دلخواه
برای تهیه شیرینی کاکائویی ابتدا روغن قنادی و پودر شکر را در یک کاسه مخصوص بریزید و سپس حدود 1 دقیقه با استفاده از همزن برقی مخلوط کنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند. سپس آرد و پودر هل را با هم مخلوط کرده و به مرور به مواد مخلوط شده اضافه کنید و با دست شروع به مخلوط کردن خمیر کنید. در این مرحله باید دقت داشته باشید که خمیر به آرامی و به مرور ترکیب شود.
پس از این مرحله خمیر بدست آمده را داخل چرخ گوشت بریزید تا یک خمیر یکدست و نرم درست شود. سپس خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و به یکی از آن ها پودر کاکائو را اضافه کنید و کمی با دست ورز دهید تا یکدست شود. این مرحله بسیار مهم است زیرا باعث میشود که شیرینی ها رنگ و طعم ویژهای داشته باشند.
حالا بهترین زمان برای شکل دادن به شیرینی هاست. هر بار به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و به آن شکل دهید سپس روی شیرینی ها را به شکل دلخواه طرح دهید. همچنین میتوانید خمیر را با وردنه باز کرده و با قالب و کاتر دلخواه آن را قالب بزنید. این مرحله میتواند بخش خلاقانهترین قسمت تهیه شیرینی باشد.
حالا نوبت به پخت شیرینی هاست. ابتدا سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و سپس شیرینی ها را با فاصله مناسب از هم بچینید. در این مرحله نباید شیرینی ها به یکدیگر نزدیک باشند تا در حین پخت به هم نچسبند.
روشن کردن فر و تنظیم دمای مناسب نیز بسیار حائز اهمیت است. باید فر را در دمای 160 درجه تنظیم کرده و شیرینی ها را برای 12 الی 15 دقیقه درون فر قرار دهید تا به طور کامل پخته شوند. در این مدت زمان، شیرینی ها باید رنگ طلایی به خود بگیرند و از دمای مناسب فر برخوردار باشند.
پس از پخت شیرینی ها، آنها را از فر خارج کرده و به مدت کوتاهی در حالت خنک شدن قرار دهید. سپس میتوانید آنها را در ظروف مناسب برای نگهداری قراردادهیدو آن را با ترافل رنگی مخلوط قنادی کیلویی تززین کنید.
شیرینی بهشتی بدون فر
- روغن: قنادی: ۱۵۰ گرم
- آرد:3 پیمانه
- روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
- پودر قند: ۱۵۰ گرم
- وانیل: ½ قاشق چایخوری
- پودر کاکائو: 2 قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده : به میزان لازم
ر، ابتدا یک کاسه مناسب انتخاب کرده و روغن صاف قنادی را به آن اضافه میکنیم. سپس پودر قند را درون الک ریخته و روی روغن الک میکنیم در ادامه با استفاده از همزن برقی، مخلوط را به مدت ۱۰ دقیقه هم میزنیم تا روغن حجیم و خامهای شود. سپس وانیل را به مخلوط اضافه کرده و دوباره هم میزنیم. در نهایت، آرد را در دو مرحله به مخلوط روغن اضافه میکنیم.
در این مرحله، مواد را با هم ترکیب میکنیم تا خمیر شکل بگیرد. سپس روغن مایع را به مخلوط اضافه کرده و دوباره هم میزنیم تا خمیری نرم و کمی چسبناک به دست آید. در ادامه، خمیر را به سه قسمت تقسیم میکنیم.اکنون به یکی از قسمتهای خمیر زعفران دمکرده اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا رنگ بگیرد. سپس به قسمت دیگر خمیر پودر کاکائو اضافه کرده و هم میزنیم تا مواد به خوبی ترکیب و یکدست شوند.
د ر ادامه اگر خمیر کمی سفت به نظر میرسد، میتوانید مقداری روغن مایع به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس مایه خمیر را در قیف ماسورهای قرار داده و یک شعلهپخشکن را روی حرارت متوسط قرار میدهیم.
سپس یک تابه مناسب انتخاب کرده و کاغذ روغنی را درون آن قرار میدهیم. سپس خمیر شیرینیها را با استفاده از قیف روی کاغذ روغنی در قابلمه میریزیم و مقداری پودر پسته و تخم خرفه روی آنها میپاشیم. در نهایت، درب تابه را با دمکنی میپوشانیم.
در این مرحله، درب تابه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم که در ۱۰ دقیقه اول پخت، بخار کند. سپس بعد از گذشت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، وقتی که شیرینیها به خوبی پخته شدند، حرارت را خاموش میکنیم و اجازه میدهیم تا کاملاً خنک شوند.
در نهایت، باید صبر کنیم تا شیرینیها به طور کامل سرد شوند، زیرا اگر هنوز داغ باشند و بخواهیم آنها را جابهجا کنیم، ممکن است خرد شوند. سپس شیرینیهای بهشتی را در ظرف دلخواه بچینید و میل کنید.
نکات تکمیلی شیرینی بهشتی
آرد:
مورد نیاز برای تهیه شیرینی بهشتی باید آرد سفید باشد. استفاده از آرد سفید باعث میشود شیرینیها پفکی و گرد شوند و بافت لطیفی داشته باشند. در تهیه شیرینی بهشتی، همزدن روغن و پودر قند نیز تاثیر زیادی بر روی بافت شیرینی دارد. برای داشتن شیرینیهای پوک و ترد، تا جای ممکن این دو مواد را هم باید بزنید. هنگام اضافه کردن آرد به مواد دیگر نیز باید دقت کرد. اگر آرد کم باشد، خمیر شل شده و هنگام پخت نازک و پهن میشود و اگر آرد زیاد اضافه شود، شیرینی خشک و سفت خواهد شد. بنابراین، مقدار مناسب آرد برای تهیه شیرینی بهشتی بسیار حائز اهمیت است.
جایگزینی هل در خمیر شیرینی:
در مراحل تهیه شیرینی بهشتی، در ابتدا باید هل را با پودر قند و روغن ترکیب کنید. اگر عطر و طعم هل را نمیپسندید، میتوانید از وانیل، دارچین یا زنجبیل به عنوان جایگزین استفاده کنید.
پایپ کردن شیرینی بهشتی
برای داشتن ظاهری زیباتر حتماً از قیف شیرینیپزی استفاده کند. با افزودن چند قطره روغن مایع به خمیر، میتوانید راحتتر آن را پایپ کنید. اگر قصد دارید خمیر را قالب بزنید، نیازی به اضافه کردن روغن به آن نیست.
استفاده از زعفران
توجه داشته باشید اگر زعفران بیش از حد استفاده شود، باعث سفت شدن خمیر شیرینی خواهد شد.