لرزش پای نوزاد پس از ختنه
یکی از شایعترین عملهای جراحی که مخصوص نوزادان پسر میباشد، ختنه کردن است. در ختنه یا Circumcision با برداشتن پوست کلاهک آلت در نوزادان پسر انجام میشود. در واقع، ختنه کردن یکی از قدیمیترین عملهای جراحی در سراسر جهان میباشد و از پانزده هزار سال پیش تا به امروز صورت گرفته است.
به طوری که باستان شناسان آثار ختنه کردن در اجساد مومیایی مصریان باستان کشف کردهاند. همچنین، ختنه کردن در ادیانی نظیر ابراهیمی، یهودیت و اسلام از واجبات دینی بوده و هست. این درحالی است که در آیین مسیحی هیچ تأکیدی بر ختنه کردن نشده است و مسحیان در آیین خود اقدام به ختنهی نوزادان نمیکنند.
بر اساس آیین یهودی، نوزادان تازه متولد شده در روز هشتم تولد، ختنه میشوند. اما در دین اسلام هیچ تأکیدی بر این که ختنه کردن در چه روزی انجام شود نشده و تنها ختنه کردن نوزادان پسر از واجبات دینی محسوب میشود. به دنبال تحقیقات گستردهی آکادمی پزشکی کودکان آمریکا در سال ۱۹۸۸، اعلام شد که ختنه کردن نوزادان پسر فواید فراوانی دارد.
حال که اطلاعاتی در مورد ختنه کردن و تاریخچهی آن به دست آوردیم، به مزایا و معایب ختنه کردن خواهیم میپردازیم. علاوه بر آن، موضوع لرزش پای نوزاد پس از ختنه مورد بررسی قرار میدهیم. پس با ما همراه شوید.
مزایای ختنه کردن در نوزادان پسر
همان طور که اشاره کردیم، بر اساس تحقیقات آکادمی پزشکی کودکان در آمریکا، مزایای ختنه کردن بیشتر از عوارض آن است. با توجه به این که این تحقیقات به صورت علمی انجام شده است، میتواند به صحت آنها پی برد. در این بخش از مقالهی لرزش پای نوزاد پس از ختنه مزایای ختنه کردن را بررسی میکنیم تا به اهمیت ختنه کردن که یکی از واجبات دین اسلام است، پی ببرید.
یکی از مزایای ختنه کردن، پیشگیری از سرطان آلت تناسلی در بزرگسالی میباشد. نوزادان پسری که ختنه میشوند، نسبت به نوزادان پسری که ختنه نمیشوند کمتر در معرض سرطان آلت تناسلی در بزرگسالی قرار دارند. مزیت دیگر ختنه کردن، جلوگیری از عفونت ادراری و فیموزیس میباشد.
فیموزیس یا فیموز، یک بیماری آلت تناسلی در جنس مذکر است که در آن پوست ختنه گاه عقب کشیده نمیشود. فیموزیس در بزرگسالان و کودکانی که ختنه نشدهاند، اتفاق میافتد.
البته این حالت در کودکان به مرور و با رشد کودک از بین میرود. یکی از علائم فیموز، وجود حلقههایی در اطراف نوک آلت تناسلی میباشد. در واقع، بیماری فیموز زمانی مشکل ساز میشود که علائم یا نشانههایی ایجاد کند و در صورتی که هیچ علائمی از خود نشان ندهد، جای نگرانی وجود ندارد.
یکی از مهمترین فواید ختنه کردن این است که عفونت ادراری در کودکان ده برابر کاهش مییابد. این مورد در کودکان زیر یک سال بیشتر صدق میکند. با توجه به این که برای کودکان در سالهای اول زندگیشان از پوشک استفاده میشود، احتمال عفونت ادراری بیشتر است. این در حالی است که کودکانی که در اولین روزهای زندگی ختنه میشوند، کمتر در معرض این عفونت قرار میگیرند.
عوارض و معایب ختنه کردن در نوزادان پسر
ختنه نوزاد نیز مانند هر عمل دیگری در کنار مزایا دارای معایب و عوراضی میباشد که البته همان طور که گفته شد، معایب آن بسیار کمتر از مزایایش میباشد. آمارها نشان میدهد، عوارض ختنه کردن بسیار کم گزارش شده است. این به این معناست که بیشتر والدین از عمل ختنهی خود رضایت دارند.
طبیعتا اگر عمل ختنه کردن توسط یک متخصص مجرب و ماهر صورت نگیرد، عوارض بیشتری را به وجود خواهد آورد و ممکن است کودک بعد از عمل ختنه کردن دچار مشکلاتی شود. بنابراین، نتیجه میگیریم که ضعف تکنیکی جراح میتواند عوارض زودرس یا دیررسی را به دنبال داشته باشد.
یکی از شایعترین عوارض ختنه کردن توسط فرد کم تجربه خون ریزی است که این مورد در کودکان بزرگتر نسبت به کودکان کوچکتر بیشتر اتفاق میافتد که میتوان با اقدامات سادهای نظیر فشردن آلت از ادامهی خون ریزی جلوگیری کرد. عارضهی دیگر ختنه کردن، عفونت موضعی است.
این عارضه خود را با علائمی نظیر قرمز شدن آلت و ترشح چرک نمایان میکند. از دیگر عوارض ختنه کردن که شیوع بسیار کمی دارد میتوان به فیموزیس، باز شدن زخم، آلت نهفته، اشکالات زیبایی به علت پوست اضافه یا کم، احتباس ادراری، التهاب نوک مجرا، تنگی نوک مجرا، کوردی یا انحنای آلت، انکلوژن کیست، چسبندگی آلت و باقی ماندن اجزای حلقه اشاره کرد.
همچنین، والدین باید برای ختنه کردن کودک خود به یک متخصص کاربلد و ماهر مراجعه کنند. چرا که یک متخصص کم تجربه ممکن است هنگام جراحی مشکلاتی نظیر فیستول مجرا، قطع کلاهک آلت و سیاه شدن آلت بعد از انجام عمل ختنه کردن را ایجاد کند که بسیار خطرناک بوده و ممکن است برای کودک مشکلات جدی ایجاد کند.
مراقبتهای ویژهی بعد از ختنه کردن
بعد از ختنه کردن لازم است تا با استفاده از گاز تمیز به مدت پنج تا ده دقیقه روی محل فشار ملایم وارد کنید تا خون ریزی آن قطع شود. معمولا پانسمان بعد از یک روز یعنی ۲۴ ساعت برداشته میشود. باید توجه داشته باشید که قبل از برداشتن پانسمان آن را با آب گرم خیس کنید تا هنگام باز کردن پانسمان به علت خشک شدن خون در محل، کودک اذیت نشود و متحمل درد نشود.
در شرایط معمولی آلت کودک در عرض هفت تا ده روز به طور کامل بهبود مییابد و دیگر خون ریزی یا دردی مشاهده نخواهد شد. این در حالی است که ختنه کردن کودکان در سنین بالاتر مدت زمان التیام را افزایش میدهد. روند بهبودی آلت به این صورت است که در ابتدا محل به صورت متورم و قرمز خواهد بود و ترشحات زرد رنگی از آلت خارج خواهد شد.
ترشحات زرد رنگ به مرور و به خودی خود متوقف خواهد شد. طبیعتا بعد از ختنه، کودک متحمل دردی خواهد شد که میتوان با استفاده از استامینوفن ۱۰ الی ۱۵ میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن کودک مصرف کرد. استفاده از استامینوفن باید هر شش ساعت یک بار باشد. بعد از این که پانسمان را باز کردید، میتوانید با استفاده از وازلین از چسبیدن پوشک به آلت جلوگیری کرد.
همچنین، باید تا بهبودی کامل آلت استحمام انجام نشود تا کودک متحمل درد نشود و از عفونت احتمالی جلوگیری شود. علاوه بر موارد ذکر شده، لازم است تا هنگام مشاهدهی مواردی نظیر خون ریزی پایدار، افزایش قرمزی، تب، تشدید ترشح و تورم، ناتوانی در ادرار کردن در شش یا هشت ساعت اول بعد از ختنه، نیافتادن حلقه بعد از ده تا دوازده روز بعد از ختنه و عدم پاسخ به مسکن لازم است تا به پزشک مراجعه کنید.
باید توجه داشته باشید که هیچ ارتباطی بین لرزش پای نوزاد و ختنه کردن وجود ندارد ولی لازم است تا هنگام مشاهدهی لرزش پای نوزاد بعد از ختنه علت را جویا شوید تا کودک بعدها دچار مشکلات احتمالی نشود.
سخن آخر
ختنه کردن یکی از شایعترین عملهای جراحی است که در نوزادان پسر صورت میگیرد. عمل ختنه با برداشتن پوست کلاهک آلت انجام میشود. در ادیانی نظیر ابراهیمی، یهودی و اسلام تاکید و ختنه کردن نوزادان پسر شده است، این در حالی است که در دین مسیحی سخنی از آن به میان نیامده است.
این در حالی است که تحقیقات آکادمی پزشکی کودکان آمریکا بیانگر این است که ختنه کردن فواید فراوانی دارد. از مزایای ختنه کردن میتوان به جلوگیری از سرطان، عفونت ادراری، فیموزیس و همچنین، کاهش عفونت ادراری به ویژه در کودکان زیر یک سال اشاره کرد.
ختنه کردن طبیعتا مانند هر عمل جراحی دیگری عوارضی نیز خواهد داشت که این عوارض عبارتند از خون ریزی بعد از عمل، عفونت موضعی، فیموزیس، باز شدن زخم، آلت نهفته، اشکالات زیبایی، احتباس ادراری، التهاب و تنگی نوک مجرا، کوردی، انکلوزن کیست، چسبندگی آلت و باقی ماندن اجزای حلقه، فیستول مجرا، قطع کلاهک آلت و سیاه شدن آلت بعد از ختنه. لازم است تا والدین به دنبال مشاهدهی موارد خطرناک به پزشک مراجعه کرده و با پزشک در میان بگذارند تا از مشکلات احتمالی بعدی جلوگیری کنند. همان طور که در این مقاله خواندیم، هیچ گزارشی مبنی بر لرزش پای نوزاد پس از ختنه وجود نداشته و این مورد هیچ ارتباطی با عوارض ختنه کردن ندارد.
برای گرفتن نوبت در مطب توسط دکتر آویشن محمدی با شماره تلفنهای ۰۹۰۳۰۷۹۱۱۵۵ یا ۰۲۱۸۸۷۷۸۰۹۷ تماس گرفته و یا به مطب ونک به آدرس اول ملاصدرا، روبروی سازمان بورس، جنب داروخانه، ساختمان پزشکان صدرا، طبقه اول و مطب خزانه به آدرس فلکه دوم خزانه، روبه روی نانوایی سنگکی، پلاک ۲۹۹ مراجعه نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید وارد سایت دکتر آویشن محمدی به آدرس https://dravishanmohamadi.com/شده و مقالات مربوط در این زمینه را مطالعه نمایید.