عوامل ریشهای تاثیرگذار در بیکاری کدامند؟
کارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی خراسانجنوبی گفت: فقدان امنیت برای سرمایهگذاری از علل و عوامل ریشهای تاثیرگذار در بیکاری است.
کارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی خراسانجنوبی گفت: فقدان امنیت برای سرمایهگذاری از علل و عوامل ریشهای تاثیرگذار در بیکاری است.
فرامز سنگریآبیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خراسانجنوبی، اظهار کرد: متمرکز شدن خیل عظیم بیکاران در سنین جوانی، طولانی شدن مدت بیکاری و رسوخ بیکاری در موسسات اقتصادی و فارغ التحصیلان دانشگاهها، سه جنبه آسیبزا در پدیده بیکاری است.
وی، تمرکز بیشتر پول و سرمایه در دست اقلیتی از مردم، بوروکراسی نفسگیر و رسوخ فساد اداری به بدنه اجرایی جامعه، وجود قوانین و مقررات بازدارنده و مخل سرمایه و سرمایهگذاری، فقدان امنیت برای سرمایه و سرمایهگذاری، شرایط بد و نامناسب محیطی، فرار مداوم سرمایههای انسانی و فیزیکی و عدم هماهنگی بین دستگاههای اداری و اجرایی را از علل و عوامل ریشهای تاثیرگذار در بیکاری برشمرد.
کارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی در استان با بیان اینکه رشد آسیبهای اجتماعی و کاهش امنیت انسانی – اجتماعی از جمله اثرات بیکاری بر ساختار اجتماعی جامعه است، اظهار کرد: افزایش هزینههای امنیتی و انتظامی با گسترش ناامنی، کم شدن تمایل به سرمایهگذاری خارجی، فرار سرمایههای انسانی و فیزیکی و وجود نابرابری و شکاف طبقاتی بین اقشار جامعه از جمله اثرات بیکاری است.
سنگریآبیز، شتاب بخشیدن به حرکت اصلاحات اداری و اجرایی، مبارزه با رانت خواران، سوق دادن اعتبارات بانکی به سمت بنگاههای کوچک زودبازده و کارآفرین متوسط و خرد، تجدید نظر در قوانین و مقررات اقتصادی به ویژه حذف آن دسته از قوانینی که مخل سرمایهگذاری هستند، حذف بوروکراسی منحط و حذف قید و بندهای نابهجا در سیستم اداری، اعمال نظارت بر کارهای عمرانی، ارتقاء و کارآیی و توجه به کیفیت کارهای کارهای عمرانی و تاکید بر استفاده از مزیتهای ترانزیتی از جمله راهکارهای برون رفت از وضعیت بیکاری در جامعه ایران برشمرد.
منبع خبرگزاری ایسنا